KONTAKT
NATURSKOLEN ÅLØKKESTEDET
Hudevad Byvej 20
5792 Årslev

Telefon: 63750990
Booking mellem 9-13.00

TARUP-DAVINDE I/S
Nørregade 36-38, indgang B
5000 Odense C
Telefon: 63750990
CVR-nr.: 26465621

Smedjens historie

Smedjen i Hudevad har haft stor betydning for lokalområdet i Hudevad. Den har også sat Danmark på industriens verdenskort med sine radiatorer. En donation fra AP Møller Fonden har gjort det muligt at etablere Hudevad Smedjemuseum i den gamle smedje. Så nu kan historien fortælles.

Hudevad Smedje er fra 1907, men en ældre smedje fra 1850'erne lå lige på den anden side af vejen. Smedjen har først fungeret som almindelig landsbysmedje, med skoning af heste, og reparation af landbrugsredskaber.
Kunstsmedearbejdet kom dog til at fylde mere og mere, samtidig med at produktion af radiatorer voksede og udviklede sig til en international industrivirksomhed - Hudevad Radiatorfabrik.
Det er ikke kun Smedjen, der bliver husket i lokalsamfundet. Også mester og hans kone Alfrede, huskes med respekt og kærlighed den dag i dag. Smedemesterens hus var fyldt med kunst og musik, som også kom bysbørnene til gode. Blandt andet Aagaardskvartetten, som Alfrede var med til at starte op, er kendt og elsket af de lokale.

FORSLAG TIL TURE
klik for at se forslag
Læs om vores spændende forslag til ture i Tarup-Davinde. Du kan krydre turen med bla. guide, naturskole og overnatning
Overnatning
Du er velkommen til at overnatte i Tarup-Davinde. Vi har to shelterpladser og to naturcamping pladser.
NATUREN I TARUP-DAVINDE
Tarup-Davinde er et mekka for fugle. De sandede søbredder giver et rigt liv for insekter. Vi har en forsøgskov med Danske træer Der er også liv om natten, når uglen jager, flagermusen flyver og nattergalen synger.