KONTAKT
NATURSKOLEN ÅLØKKESTEDET
Hudevad Byvej 20
5792 Årslev

Telefon: 63750990
Booking mellem 9-13.00

TARUP-DAVINDE I/S
Nørregade 36-38, indgang B
5000 Odense C
Telefon: 63750990
CVR-nr.: 26465621

Insekter

Artiklen handler om hvordan og hvike dyr de fanger. Det er Holger fra Sdr. Nærå Friskole, der er lærer, som vi har snakket mest med.

Holger er lærer på insekt holdet. Holger kommer fra Sdr. Nærå Friskole.

Da vi møder Holger, er han ved at fange en guldsmed. Da han har fanget den, kommer han den i et glas, hvor der er eddike-æter i. Dyrene bliver svimle og dårlige, og til sidst bliver de så dårlige, at de dør. De falder i en dyb søvn, så deres organer stopper med at virke..

Vi spurgte en gruppe om hvad de syntes om dette projekt, de svarede at det nok ikke lige er det mest sjoveste, de havde valgt dette, men ikke med nogen grund, de syntes det hele lød kedeligt. Imens vi snakkede med dem fangede de en guldsmed..........

I området er der mange insekter, fordi der er mange rene søer. En guldsmed lever ca. 4 år i søen. Efter de 4 år kommer de op og parrer sig. De lever ca. 14 dage på land, og så dør de.

Dette er en dårlig årstid at fange dyr på, da der ikke er ret mange insekter nu. Det er bedst i juli og august, og til midten af september.
Nu er eleverne samlet i et lokale på naturskolen, de sætter insekterne på en plade med nåle, nogle af insekterne er stadig lidt levende, så de spræller lidt.
Pigerne kan slet ikke ha´ at de spræller, de skriger og råber på Holger. De syntes det er mega klamt.

Pludselig siger Lærke ”prøv lige se den bevæger sig” og Johanne ”ad Holger de vågner”
Begge piger går på Sdr. Nærå Friskole.

Vi snakkede lidt med Sofie Jørgensen, hun forstod slet ikke hvad hun laver med disse insekter, hun syntes det er utroligt klamt. Hun vil slet ikke røre ved dem og siger hele tiden ad.......

Drengene syntes de er mega underlige at de slet ikke kan li dyrene. De forstår slet ikke pigerne....