KONTAKT
NATURSKOLEN ÅLØKKESTEDET
Hudevad Byvej 20
5792 Årslev

Telefon: 63750990
Booking mellem 9-13.00

TARUP-DAVINDE I/S
Nørregade 36-38, indgang B
5000 Odense C
Telefon: 63750990
CVR-nr.: 26465621

Naturvidenskabsfestivalens Sejlads

Glade elever, gode lærere og hårdt arbejde, var alt hvad der skulle til for at gøre de store, stærke vikinger, fra Broskolen, Sdr. Nærå Friskole og Ferritslev Friskole, glade.

Her ses den vandglade Asger ved siden af instruktør Torben Hansen

Af Emma Riis Glintborg og Magnus Staal Andersen. Billeder: Navid Noory.

Mange var skeptiske overfor dagens kano-aktivitet, hvor Torben var instruktør. Med en vind på 8-10 sekundmeter, fik eleverne sig en noget større udfordring end de fleste havde forventet. Instruktøren Torben var meget tilfreds med de unges indstilling til aktiviteten, og de håbefulde elever, var dog heller ikke helt utilfredse. ”Det var hyggeligt, men ekstremt hårdt for armene. Strømmen var stærk, men der findes ikke noget hyggeligere end at sejle i kano med nogle af ens bedste venner”, siger Charlotte Jakobsen. ”Jeg er glad for at jeg valgte denne aktivitet, for det er virkelig hyggeligt.”
Desværre var der også enkelte, der ikke havde lyst til at tage det seriøst. Det gjaldt mest for enkelte drenge. De var dog alligevel ikke helt umulige, da de fleste drenge tog det meget seriøst. ”Det er ærgerligt kanoerne ikke var bedre til at holde vandet ude, for dette var meget fedt, og man lærte virkelig noget om at sejle i kano her til formiddag”, sagde Christine Kragelund, der ligefrem måtte vride sine sokker for vand, efter dagens store sejlads.
Iman Azamigilan siger, ”Det var mega sejt med vores tur, men jeg synes at det var en smule kedeligt til sidst. Det var dog alligevel en meget god lærer, der var mega spøjs”. Det skal selvfølgelig heller ikke være nogen hemmelighed, at det bl.a. var Iman der ikke var den mest seriøse, sammen med hans makker, Christian Ryberg.
Søren Blikdal fra Broskolen var en af dem, der på ingen måde havde fortrudt sit valg af sejlads. Han syntes selv, han var suveræn til det, mens Iman, og resten af slænget fra Broskolen, var stærkt uenige.
Ida Olesen var en af de mange piger, der nød den hårde aktivitet. Hun var dog ikke ene om at synes det var en ekstrem hård aktivitet, specielt for armene. Strømmen var også stærk denne torsdag formiddag, men da sejlene blev sat på, var alt let som en leg.

Instruktøren Torben Hansen var meget ærgerlig over, at der var en del, som næsten havde fortrudt, at de havde valgt sejlads. Torben siger, at der var en del, der ikke rigtig gad noget efter den første
sejltur, hvilket var utrolig irriterende for dem, der rigtig gerne ville eller dem, som var kommet på et andet hold, hvis de hellere ville sejlads. Men alt i alt synes Torben, at de var nogle ordentlige børn, som var ”kæmpere” fra starten af.
”De var alle sammen opsatte på, hvad vi skulle i gang med”, sagde Torben, da vi spurgte ham, hvad han synes om det første modul og udfordringer for de unge mennesker. Da vi spurgte festivaldeltagerne om, hvad de synes, var de overraskede over alle de udfordringerne, de var blevet udsat for, men meget positive.
Vejret var ikke det bedste vejr at sejle i kano i. Det var rigtig svært at komme frem, når det blæste så meget. Som Torben sagde: ”Det var svært at sejle, når det blæste 8-10 sekundmeter.”
Asger, der var med ude og sejle havde glædet sig meget til at komme til netop denne aktivitet. Han dykker normalt i sin fritid, så var derfor med instruktøren, Torben Hansen ude og bade. Trods det var en kort svømmetur, var Asger glad for, at han havde nåede og tage sin trøje. Han vidste alt, hvad de skulle lave derude i dag, og var rigtig glad, da han fik af vide, at han var kommet på sejlads. Asger går i syvende og kommer fra Sdr. Nærå Friskole. Til sidst tog de alle tilbage til festivalen med tankerne rettet mod den lækre frokost,
på denne dejlige torsdag formiddag i september.